Skip to the content

News

Moratoriuminteresten worden niet langer automatisch betaald door de Belastingadministratie

De Wet van 25 december 2017 “tot hervorming van de vennootschapsbelasting” (B.S. 29/12/2017) bracht het moment van de aanvang van de moratoriuminteresten (zijnde de interesten die de Belastingadministratie verschuldigd is in geval van terugbetaling van inkomstenbelastingen, voorheffingen, voorafbetalingen, enz.) in overeenstemming met het gemeen recht, althans dat was toch de bedoeling. Of deze doelstelling daadwerkelijk bereikt is, blijft een open vraag.

Read more

Ateliers franco-belges: “Faire des affaires en France est une nécessité absolue”

Dit artikel over de KPMG Eurometropool verscheen in Made in West-Vlaanderen op 11 december. K law geeft juridisch advies aan cliënten in het kader van de Eurometropool.  Voor de elfde keer al organiseerde KPMG Eurometropool de Frans-Belgische Ateliers. Het evenement dat grensoverschrijdend ondernemen in de Eurometropool Rijsel-Kortrijk-Doornik promoot, streek deze keer neer i ...

Read more

The acquisition of real estate by e-mail is now considered as legally valid

Are parties allowed to enter into a real estate sales agreement by e-mail? In its judgement of 19 December 2016, the court of appeal of Antwerp concluded that they are not. The court decided that a real estate sales agreement concluded by e‑mail does not have any legal validity, not even as prima facie evidence.

Read more

Aankoop onroerend goed via mail nu wettelijk verankerd

Kunnen partijen een vastgoedovereenkomst sluiten via e-mail? Neen, oordeelde het hof van beroep van Antwerpen in het arrest van 19 december 2016. Het hof besloot dat een verkoopovereenkomst van een onroerend goed gesloten via e-mail geen enkele juridische waarde heeft, zelfs niet als begin van bewijs.

Read more

Belgian IDD legislation voted into law

Read more

Belgian data protection legislation for the private sector brought in line with the GDPR

Read more

How can we help?

Discover our expertise